julelesestoff

Jeg har bestemt meg for å begynne å blogge, og kommet til at jeg, siden det snart er jul, vil anbefale noe å kose seg med i ferien. Da passer det å komme med en anbefaling av to tegneserier jeg nylig oppdaget:

  1. Logicomix
  2. The thrilling adventures of Lovelace and Babbage

De passer til jul for informatikk-nerder data-entusiaster av to grunner:

  1. De presenterer historier og fagstoff fra deler av det teoretiske grunnlaget for informatikken/datateknologien, på en underholdende og lettlest måte.
  2. Mange kjøper tegneserier til jul (såkalte julehefter) og etter min mening vil disse danke Knoll og Tott (men kanskje ikke Lunch og Pondus) ettertrykkelig ned i støvlene.

Den førstnevnte kom jeg mer eller mindre tilfeldig over en da jeg var på biblioteket (i Tønsberg) i forrige uke. Der hadde de på originalversjonen (Logicomix – an epic search for truth) og en norsk oversettelse (Logicomix – en storstilet jakt på sannheten). Den utgir seg for å være en tegneserieroman (hva nå det er…). Jeg har lest den, og kan anbefale den sterkt. Historiske personer som figurerer i romanen er: Russell (hovedpersonen), Turing, von Neumann, Hilbert , Gödel, Wittgenstein m.fl.

Nummer to på lista har jeg bare lest begynnelsen av (en "sample") og den ser også meget lovende ut (og helt sikkert mye bedre enn Knoll og Tott). Den handler om Charles Babbage, Ada Lovelace og deres forsøk på å tyvstarte kyberrommet (cyber space) med vikotriatidens dampdrevne mekanikk.

Send kommentar

Dato: [2016-11-27 sø.]

Forfatter: Thomas Nordli

Created: 2018-06-24 sø. 08:11

Emacs 24.5.1 (Org mode 8.2.10)

Validate